Meny
Livsstil

Startar en blogg

Hälsa är någonting som alltid har varit centralt i mitt liv och nu när jag har några år på nacken har jag en hel del att komma med. Utbildade mig till och med till Stress och Friskvårdsterapeut.

Högkänslig och med IBS (idiotisk mage) har jag gått genom livet och formats i olika former. Långt nere i skorna, nertryckt av andra eller slagit ner mig själv av självförakt eller dålig självkänsla. Gått i väggen några gånger också. Men min humor har alltid räddat mig. Och en inneboende styrka, som jag gissar kommer från min trygga uppväxt med en underbar familj. Och jag har haft roligt också! Och gjort massor med bra saker. Nu för tiden är jag mest tramsig och lättsam. För det mår jag bra av.

Dessa dagar mår jag bättre än någonsin, har gått ner till en hälsosam vikt och lever ett bra liv. Jag har samlat på mig så mycket kunskaper och erfarenheter av hur man mår bra, så jag tänkte att nu, när jag har en arbetslös period, ska jag börja blogga och dela med mig om hälsa och friskhet.

Jag tänker inte grotta ner mig i hur dåligt jag mått, hur elaka folk har varit eller i något politiskt budskap.

Jag kommer att skriva om hur jag har gjort för att må bättre. Inte om vad som är rätt eller fel, det får andra skriva om.

Och jag ska dela med mig av bra recept, bra träning, tips om mental träning och hur man kan göra för att ta sig upp ur svackor m.m.. Och hur jag gjort för att gå ner i vikt mitt i klimakteriet. Och en hel del ämnen som medberoende, utmattningssyndrom, högkänslighet, sjukdomsrädsla och andra rädslor.

Och allt ska vara enkelt. Matlagning, träning, allt sådant. Enkelt och lätt att genomföra.

Jag skriver rakt på, utan krusiduller. Om du som läser är lättkränkt eller tror att jag ska vara doktor åt dig; tänk om. Det jag skriver är mina tankar och jag anpassar dem inte efter någon annans mall. Inte heller låter jag mig utnyttjas.

Ungefär så har jag tänk om min blogg. Nu får vi se hur bra jag lyckas.

Tack!