Meny
Meditation / Stresshantering

Stresshantering och meditation

När jag 2007 hade mitt företag SO Stress och Friskvårdsrådgivning satte jag ihop en hel del kurser. Stresshantering till exempel var ett ämne jag hade en kurs i. Den här kursen satte jag ihop redan på utbildningen 2006 som Stress och Friskvårdsterapeut och den hade fått väl godkänt.
Ingen hade råd, eller ville betala för att gå kurserna, det var en av anledningarna att jag fick lägga ner företaget.
Dock hade jag en lyckad föreläsning om stresshantering på sjukhuset i Kalmar, där de just hade utsett en hälsoansvarig på varje avdelning.
Nu har jag inget företag alls och kurserna bara ligger där, helt oanvända. De börjar kännas förlegade. Därför är det ju perfekt läge att nu rota fram mitt kursmaterial och använda det här på bloggen. Förnya det lite. Stresshanteringskursen börjar jag med! Två gånger i veckan blir lagom och det är 10 tillfällen. Så får det bli 🙂 Roligt!

Meditation

Meditation var ett populärt ämne. Jag hade ett par, tre kurser med nöjda deltagare och även föreläsningar i skolor om meditation. Varje vecka hade vi en meditationskväll. Det höll vi på med länge efter jag hade stängt igen Hälsans Centrum. Min cd med egna meditationer sålde jättebra och jag skulle kunna lägga ut dem här på bloggen. Jag fick väldigt mycket credit för meditationerna och jag hade till och med spelat in material till en andra meditationsskiva, som jag aldrig gjorde färdig.
Meditation är ju en av de bästa verktygen i stresshantering och jag kan börja redan idag med att lägga ut en meditation här. Varsågod! 🙂

Meditation – Dammen