Meny

Jag vet precis vilken min väg är. Det har jag vetat sedan jag var tre år. Ändå har jag provat andra vägar nästan hela mitt liv, samtidigt som jag längtat. Jag har längtat så. Till att få gå på min väg. Då är det äntligen rätt. Då kan jag slappna av och leva.

Min väg är att vara författare. Men livet har kommit i vägen. Jag har satt igång massor med gånger att skriva, men det enda dugliga materialet jag har är från min ungdom. Från den tiden har jag massor. I mitt vuxna liv blev jag skrivlös.

Fram till dagen efter jag slutade på Försäkringskassan, hösten 2013. Då började jag på riktigt med min bok. Jag har hållt på med den från och till sedan dess. Snart är jag klar med fjärde omskrivningen. Efter tredje omskrivningen fick en lektör gå igenom den. Det var jättebra. Nu vet jag vilka kvalitéer jag har. Och vad jag ska jobba på.

Jag har lärt mig så mycket och jag känner mig så hemma i skrivandet. Men oj, vad svårt det är. Jag förstår varför inte alla skriver böcker. Jag ger aldrig upp. Aldrig. Den kommer att bli klar. Min äventyrsfantasy för unga vuxna. Min dröm. Min väg, som är så rätt och skön att gå på.