Meny

Den här smaskiga pajen kan man kalla GI-paj om man vill. Och man kan fylla den med vilken fyllning man vill. Receptet i sin helhet finns i slutet av inlägget.

Dinkelmjöl, havregryn, smör och kallt vatten
Smeta ut i en pajform och in i kylen
Vispa ihop äggstanning med havremjölk
Lägg i god fyllning och häll sedan över äggstanningen. På med riven ost, om man vill. Hyst, in i ugnen!

Pajrecept

Pajdeg 4-6- portioner
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl havregryn
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Äggstanning
3 ägg
2 dl havremjölk eller annan vätska
salt och peppar

Övriga ingredienser
Riven ost och valfri fyllning

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Lägg den i kylen medan man grejar med det andra.
Vispa ihop äggstanningen.
Ta fram riven ost och fyllningen du vill ha. Skinka, broccoli, fetaost, spenat, lök t.ex.
Ta fram pajformen med degen i från kylen. Lägg på fyllningen. Häll över äggstanningen. Strö över riven ost.
Grädda i ca 40 min tills pajen fått fin färg.