Meny

Kläder efter väder heter det ju och som gammal förskollärare så bangar jag inte för lite regn. Det är svårt att veta vad som är lagom varmt när man ska ut i rusket, så nu tänkte jag visa vad jag hade på mig idag när jag gick ut.

I en smutsig spegel tog jag bilder på mina olika lager som jag tar på mig innan jag går ut. Lovar att putsa spegeln innan nästa gång.

Underställ


Har ett rött underställ i marinoull, som är jättebra. Idag är det inte så kallt, så jag har bara byxorna. Tröjan kliar lite, så den får jag ha som andralager i vanliga fall. Som tröja underst (över sportbh:n) har jag en funktionströja med dragkedja i halsen som går upp över halsen. Jätteskönt att slippa halsduken.
Mitt andra underställ är ett gammalt mysigt i svart fleece. Här har jag tröjan bara, som även den har dragkedja upp i halsen.

Byxor

Byxorna är viktiga. Jag slängde just ett par gamla regnbyxor som var tre nummer för stora, utslitna och blev dyngsura över hela framsidan av benen. Inte regntäta ett dugg. Så nu har jag ett par nya jättebra utebyxor, som är vind- och vattenbeständiga och jättesköna. Jag kan använda dem hela vintern i ur och skur och behöver bara anpassa hur många underställ jag behöver, efter hur kallt det är.

Jacka, mössa och vantar m.m.

Jag är ju extremt frusen av mig och har redan nu dubbelfodrade vantar och mössa. Mössan hittade jag på marknaden faktiskt, jag tog bara bort den roliga gigantiska tofsen. Den var cool, men stor.
Eftersom det är svårt att ha mina stora lurar på den tjocka mössan har jag fått plocka fram mina små med sladdar i. Jag har önskat mig trådlösa i julklapp.
Ett illgult skärp har jag fastspänt runt midjan där jag stoppar in min mobil, så den inte ska hoppa runt när jag springer. Jättebra, det finns ett fack till, där jag har nycklar och snytpapper.
Jackan har jag köpt på ViMas, som är mitt gym. Det är bästa gymmet, så jag ståtar stolt med ViMas logga på jackan. Förresten är det en jättebra jacka som man kan dra upp i halsen och med längre armar med tumhål. Lite tunn för minusgrader kanske, men än så länge perfekt.
Skorna har jag skrivit om i ett annat inlägg, men det är vinterlöparskor.

Wait, wut? Hatt?

Synas på kvällen

Ska man ut mörkret är det viktigt att ha reflexer, reflexväst och kläder med reflekterande detaljer. Jag har en mössa med en pannlampa i som man kan ladda i usb-kontakt. Kanon! Jag märkte i går att den även bländar folk. Det är ju praktiskt om man möter någon oönskad 😀