Meny
Motion och träning

Styrketräning utan skador

När man blir äldre, typ femtio, så får man tänka lite mer på hur man tränar, så man inte gör bort sig, som jag gjorde. Värm upp ordentligt innan, ha inte för tunga vikter, pausa ordentligt mellan passen och stretcha efteråt.
Har fått lära mig lite nya grejor av Viktoria, som jag inte visste innan. Till exempel att man kan behöva hoppa över löpträningen dagen efter ett styrkepass.

Skaderisk

Har fått ta en paus på några månader från gymmet på grund av att jag har överbelastat mina axlar och min arm. Det är något nytt för mig, det här med skaderisk. Jag tränade som om jag var 25 år i stället för 53. Inte smart, men jag är envis och aggressiv när jag arbetar och tränar.
Mitt jobb var fysiskt också och jag ådrog mig både de ena och andra korkade skadorna där. Som den gången jag slant med kniven, eller lassade massor med cementplattor i en skottkärra som jag knappt orkade lyfta upp, men ändå lyckades få över till andra sidan fotbollsplanen. Hoppas jag lärt mig bättre nu.

Uttröttad på gymmet

Jag blev som vanligt arg på mig själv. Den här gången för att jag inte bett om hjälp när jag fick ont i armen (och axlarna litegrann). Så efter en sommar med ont i armen och utan gymträning slutade mitt delvis tunga jobb och jag hade fortfarande lika ont i armen. Saknade ViMa’s jättemycket, men vågade inte träna mer för armen. Så till slut bad jag om hjälp.

Be om hjälp!

Nu har jag fått hjälp, men det tog tid innan jag fattade att jag behövde det. Läkare, sjukgymnast och Viktoria på ViMa’s, som hjälpte mig med träningsprogram och tips. Och det verkar som om jag kan bli frisk! Och jag har fått lära mig hur jag ska undvika fler skador.
Så, för hundra gubbar! Be om hjälp!

Gymträning

Nästa vecka får jag mitt program till styrketräningen och då kör jag igång igen. Äntligen!
Som jag längtat! Jag tänkte börja gå på yogan igen, som Ann-Marie håller på ViMa’s och kanske, kanske jag vågar på på något av passen. Zumba kanske? Vad tycker du? Skriv gärna i kommentarerna vilket pass du rekommenderar.

Om någon månad kommer min son hit från orienten, där han bor. Då hänger han såklart med mig till ViMa’s. Jag ska be honom ta lite foton på den här lilla träningstanten i action. Kanske i min favoritmaskin, som tränar de sneda magmusklerna. Den är suuper!

ViMa’s på Facebook-länk här!