Det här är mitt säkraste kort. Enkel och nyttig mat, som man kan variera efter tycke och smak. Man kan ha det både till vardags och att bjuda vänner på. Receptet kommer under bilderna 🙂
Recept kycklingpanna
Stek kycklingfilé
Krydda med salt och peppar
Häll på lite vatten och fond/buljong
koka en stund till kycklingen blir färdig
Byt stekverktyg (pga råa kycklingbakterier)
Om du vill ha kycklingen separat från såsen tar du upp kycklingen här
Skaka en rågad tesked majzena med lite vatten i en sås-skak och häll i
Koka upp och häll i ett paket iMat eller grädde
Krydda och smaksätt
Jag har inga mått angivna för detta är inga konstigheter att hutta i hur man tycker 🙂
Smakvarianter
Smaksättningen kan man variera, här under är mina favoriter.
Dijonsenap och dragon
Currykrydda och jordnötter
Citron (särskilt bra ont-i-magen-dagar)
Vitlök och örter
Bara örter, timjan, dragon t.ex.
Spicy – Chili, vitlök, spiskummin, gurkmeja, ingefära