Meny
Friskhetstips / Mental hälsa

När man blir trött på sig själv

Ibland blir man bara trött på att vara duktig och nyttig. Då får man ta hand om sin mentala hälsa och pausa lite.
Den mentala hälsan är ju ändå viktigare än den fysiska och en bra mental hälsa är en förutsättning för att man ska klara att hålla en hälsosam livsstil.
Jag vet inte vad jag skrev just nu, men…. när det blir sådär, kan man ta en skräpdag.

Rebellen

I går hade jag en skräpdag.
På sista tiden har min rebell velat titta fram, utan att jag för den delen har flera personligheter, och den skär sig lite mot det hälsosamma. Även om jag har ändrat mig mycket under mitt liv, så har ändå min rebell funnits där hela tiden. Den är jag.

Dödskalle

Det hälsosamma temat i min blogg har blivit mer tydligt för mig själv nu, eftersom jag skriver om det. Det skapar en ganska dråplig konflikt med min rebell, som gör att jag blir ganska illamående över min egen förbannade präktighet.
Jag har egentligen lust att göra ett inlägg med punkmusik och svordomar där jag tipsar om mina favoritserier med de iskallaste morden. Eller något liknande.

Men det gör jag såklart inte, för det skulle inte passa in i hälsotemat jag valt. Men eftersom det egentligen handlar om psykologi, så passar det in på mental hälsa. Och skräpdagar.

Skräpdag

Så igår hade jag en härligt skön skräpdag, där jag pausade den äckelpräktiga Sophie och åt skräpmat och låg i soffan mest hela dagen. En halv rulltårta åt jag upp också.
Det var en underbar dag och den gav mig mental näring och ny energi och jag gillar mig själv lite bättre igen.
Ibland måste man bara skita i allt.

Mat på skräpdagen <3