Meny
Recept

Torskgratäng

Enkelt och gott med torskgratäng. Den här är så enkel att jag kallar det snabbmat (som så mycket annan mat jag brukar göra). Man slänger ihop den och låter den stå och sköta sig själv i ugnen.

Skriver ner ingredienserna efter bilderna.

Ställ in fisken lite i förväg
Ställ in fisken i ugnen lite i förväg för att tina, särskilt om det är i en glasform
Torskgratäng
Vispa ihop geggan
Torskgratäng
Lägg på ev. grönsaker och häll på geggan

Torskgratäng

Ingredienser
Torsk
Lök, gul eller charlottenlök
Majzenamjöl
Oatlys iMat eller grädde
Salt och peppar

Smaksättning, exempel
Fiskfond
Dijonsenap
Persilja
Citron
Vitlök

Gör så här
Häll olja eller smör i en ugnsform och lägg på torsken.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ in fisken medan du vispar ihop det andra.
Häll en rågad tesked majzena i en bunke. Vispa långsamt ner ett litet paket iMat. Salta och peppra.
Hacka löken och häll i.
Smaksätt med fiskfond och valfri favoritsmak, t.ex. citron, örter eller vitlök.
Ta fram eventuella tillbehör som du vill ha med i gratängen, t.ex. potatismos eller någon grönsak. Jag brukar ha broccoli och spenat.
Ta ut formen och lägg i tillbehören och häll över geggan.
Skjuts in i ugnen i ca. en halvtimme.