Meny

Nu börjar det närma sig nyår och nyårslöftet, som ofta handlar om nystart. Om du mår kasst och vill må bättre, bli smalare, piggare och friskare. Kanske du behöver sluta röka eller få ner ditt blodtryck eller kolesterol.

Jag kommer att skriva om det här. Mycket har jag redan bloggat om, men jag ska gå in mer på detaljer och hjälpa dig, om du vill, att ha en bra plan. En enkel plan. Säg gärna till om du behöver hjälp, eller om du vill att jag ska fördjupa bloggen i något särskilt ämne.

Photo by Arisa Chattasa on Unsplash

Hur man kan tänka vid nystart

Viljan är det viktigaste för att lyckas. Man kan inte bara ge ett löfte och sen inte genomföra det. Då blir man ju bara besviken på sig själv för att man inte lyckades.
Vilja och motivation är det som betyder något. Jag kan inte ge dig vilja och motivation, däremot kan jag kanske ge dig verktyg att genomföra ditt nyårslöfte. Kunskap.

Nyårslöften

 • Jag ska sluta röka
  Här, om någon gång, är det vilja som behövs. Man måste vara hundra procent bestämd och ha ren motivation. Man måste också vara förberedd på hur det kan bli utan cigaretter. Var förberedd på abstinensbesvär från helvetet. Om det blir lättare än så är det ju inte fel. Säg till om du behöver mer pepp, så skriver jag mer blogg om att sluta röka.
 • Jag ska gå ner i vikt
  Du behöver ändra maten och röra mer på dig. Jag skriver massor om det här och kommer att fördjupa mig i just viktnedgång. Viljan här gäller att klara att vara utan socker, mackor och alkohol och orka ta sig ut en runda nästan varje dag.
 • Jag ska bli snällare mot mig själv
  Det här är ett bra nyårslöfte och kan hjälpa din hälsa massor. Tänka snällt om sig själv kan ge stora hälsofördelar. Det här kan jag skriva om på måndagar, då jag ska fördjupa mig i psykologi och mental hälsa.
Photo by Ankhesenamun 96 on Unsplash

Vikten av att röra på sig

Att röra på kroppen är nog det viktigaste av allt. Kroppen behöver rörelse för att kunna hålla igång det som är inuti, blodet, musklerna och allt annat där inne. Och om blodet blir syresatt, får bland annat hjärnan hjälp att fungera som den ska.

Jag uppfinner inte hjulet igen, som det heter, utan lägger ut en bild som jag tog hos sjukgymnasten i går. Den är på en plansch som är jättebra! Allt man behöver veta om varför man behöver röra på sig står där. Läs den och inspireras! 🙂

Uppdelning av bloggen

I fortsättningen kommer jag att dela upp det jag skriver om såhär:

 • måndagar: hälsa på insidan, som mental hälsa, meditation, mental coaching m.m.
 • onsdagar: hälsa på utsidan, som kost, motion, styrketräning och recept
 • fredagar: överraskning. Kanske något kul att skratta åt eller bara något vanligt om hälsa. Eller något sjukt jag varit med om som påverkat livet. Där finns en del…