Meny
Foto: Andreas Bendroth

Jag, Sophie Olsson

Läs mina inlägg

På Facebook: https://www.facebook.com/sophieolssons/

Det är där, på författarsidan på Facebook, jag skriver mest om mitt skrivande och mina boktankar. Det är också där det är lättast att få kontakt med mig.

Bloggar om allt möjligt

Det började som en ren hälsoblogg. Jag har låtit materialet vara kvar, för jag vet att det fortfarande är till nytta. Meditationerna till exempel.

Men livet går vidare och annat hamnar i fokus. Just nu är det boken. Min dröm under hela livet, min äventyrsfantasy. Nu är den ute!

Gaia – Vanadisens hemlighet.

Och nu kommer blogginläggen tillbaka.

Jag

När jag var tre år var jag tvärsäker. Jag skulle bli författare. Jag läste väldigt tidigt och läste romaner flera år innan jag lärde mig klockan. Så nu till slut, tänkte jag bli författare. I alla fall skriva en och annan bok.

Högkänslig och med IBS (idiotisk mage) har jag gått genom livet och formats i olika former.

Men min humor har alltid räddat mig. Och en inneboende styrka, som jag gissar kommer från min trygga uppväxt med en underbar familj. Och jag har haft roligt också! Och gjort massor med bra saker. Nu för tiden är jag mest tramsig och lättsam.

Mår bra

Dessa dagar mår jag bättre än någonsin, har gått ner till en hälsosam vikt och lever ett bra liv. Jag har samlat på mig så mycket kunskaper och erfarenheter av hur man mår bra, så jag tänkte dela med mig om hälsa och friskhet.

Hur jag bloggar

Jag tänker inte grotta ner mig i hur dåligt jag mått, hur elaka folk har varit eller i något politiskt budskap.

Hur jag har gjort för att må bättre skriver jag om. Inte om vad som är rätt eller fel, det får andra skriva om.

Bra recept delar jag med mig av, bra träning, tips om mental träning och hur man kan göra för att ta sig upp ur svackor m.m.. Och hur jag gjort för att gå ner i vikt mitt i klimakteriet. Och en hel del ämnen som medberoende, utmattningssyndrom, högkänslighet, sjukdomsrädsla och andra rädslor.

Och allt ska vara enkelt. Matlagning, träning, allt sådant. Enkelt och lätt att genomföra.

Jag skriver rakt på, utan krusiduller. Om du som läser är lättkränkt eller tror att jag ska vara doktor åt dig; tänk om. Det jag skriver är mina tankar och jag anpassar dem inte efter någon annans mall. Inte heller låter jag mig utnyttjas.

Ungefär så tänker jag om min blogg. Vet inte hur bra jag lyckas.

Tack!

Viktnedgång 2018
15 kg mindre år 2018
Jag och min son på gymmet